Loop jij rond met een spannend plot in je hoofd en heb je een pen die kan wedijveren met de spannendste pennen van het land? Waag dan vooral je kans en neem deel aan de derde editie van de Aspe Award! Dat kan hier.

In het voorjaar van 2015 kondigde Pieter Aspe de eerste editie van deze schrijfwedstrijd aan. Het vervolg is bekend: Koen Strobbe, een van de laureaten van toen, debuteerde vorig jaar met Kruis en munt bij Aspe NV.

Dit voorjaar resulteerde hun kennismaking zelfs in een samenwerking: Blankenberge blues. Dit boek van Pieter Aspe en Koen Strobbe streek bij verschijning meteen neer op de eerste plaats in de boeken top tien!

Reden genoeg om in ongewijzigde opstelling de derde editie van de Aspe Award af te trappen. Loop jij rond met een spannend plot in je hoofd en heb je een pen die kan wedijveren met de spannendste pennen van het land? Waag dan vooral je kans!

Wat?

Een schrijfwedstrijd voor nog niet uitgegeven auteurs van korte krimiverhalen.

Concept

Schrijf een verhaal van 1700 woorden. Dat is exact het aantal woorden dat Pieter Aspe elke dag schrijft. Het verhaal moet beginnen met de volgende zin:

‘Weet je zeker dat hij er niet is vanavond?’

Deadline

1 augustus 2017

Wat is er te winnen?

Er zijn drie laureaten. Behalve eeuwige roem valt hun ook het volgende te beurt: elk verhaal wordt afgedrukt in een speciale uitgave van Aspe NV die dit najaar verspreid wordt. Daarnaast ontvangt de eerste laureaat een som van 1.500 euro, de tweede de volledige backlist van Aspe en de derde één jaar gratis Omer.

 Jury

Pieter Aspe
Axel Daeseleire (Acteur, bekend van o.a. Vermist)
Michiel Devlieger (Hoofd Fictie bij Woestijnvis)
Steven Maat (Uitgever AW Bruna)

Het volledige reglement kan je hier nalezen. Doe dat grondig, er staan belangrijke voorwaarden in voor deelname.

Lees hier meer over Pieter Aspe, Aspe NV en Koen Strobbe.

Lees méér van WPG