Inspiratie vinden om een originele brooddoos te vullen, is niet altijd evident. Daarom geven wij je de komende twee dagen tips van chef Sofie Dumont. Zij serveert originele snacks voor in de brooddoos. Van eenvoudige boterhammetjes tot iets gedurfdere combinaties met noedels en quinoa. Je kind leert zo elke dag nieuwe smaken en structuren kennen. De brooddoos is vanaf nu nooit meer saai! Vandaag: brood met avocado en kalkoenfilet.

TIENUURTJE

enkele lychees
granaatappelpitjes

1. Pel de lychees en spoel ze onder water, zodat ze niet zo snel bruin worden.
2. Snijd de schil van de granaatappel helemaal rondom ongeveer 1/2 cm in, zodat je de granaatappel open kunt breken. Haal de rode pitjes eruit en verwijder de witte velletjes, want die zijn erg bitter.

BROODDOOS

2 sneetjes lichtbruin broodBrooddoos met kalkoenfilet
1/4 avocado (of zachte geitenkaas)
1 plak kalkoenfilet

1. Snijd de korsten van de boterham.
2. Rol het brood uit met een deegrol, zodat het makkelijk oprolt.
3. Plet de avocado.
4. Besmeer de boterham met de geplette avocado (of de geitenkaas).
5. Snijd de kalkoenfilet in reepjes en leg ze in het midden op een lijn op de avocado.
6. Rol de boterham stevig op.
7. Snijd de boterham in rolletjes.

Tip
Voeg wat yoghurt toe aan de avocado om de groene kleur te behouden.

VIERUURTJE

gedroogde pruimen zonder pit
handvol pijnboompitten
enkele letterkoekjes

Lees méér van WPG