Inspiratie vinden om een originele brooddoos te vullen, is niet altijd evident. Daarom geven wij je de komende twee dagen tips van chef Sofie Dumont. Zij serveert originele snacks voor in de brooddoos. Van eenvoudige boterhammetjes tot iets gedurfdere combinaties met noedels en quinoa. Je kind leert zo elke dag nieuwe smaken en structuren kennen. De brooddoos is vanaf nu nooit meer saai! Vandaag: brood met pompoen en mozzarella.

2 sneetjes volkorenbroodBrooddoos met pompoen en mozzarella
boter
enkele dunne schijfjes
gebakken butternutpompoen
handvol veldsla
enkele plakjes mozzarella

1. Besmeer 1 sneetje brood met boter.
2. Leg de pompoen, de veldsla en de mozzarella erop.
3. Sluit af met het tweede sneetje brood.
4. Snijd de boterham schuin doormidden.

Tips:
• Leg het beleg niet te veel in het midden, maar beleg de boterham egaal.
• Ik neem altijd een brooddoosje dat maar net groot genoeg is voor de boterhammen. Ik moet dan wel een beetje duwen om ze erin te krijgen, maar ik ben er wel zeker van dat alles mooi op zijn plaats blijft tot ’s middags.

Gisteren stopten we brood met avocado en kalkoenfilet in de brooddoos.

Lees méér van WPG