Kamal Kharmach is deze maand Metro’s Leesclubvoorzitter. Hij leest samen met de lezers van Metro Brief aan Cooper en de wereld van Dalilla Hermans.

“Eigenlijk lees ik heel graag, maar ik doe het te weinig omdat ik het hier altijd te druk heb. Soms ga ik met opzet een paar dagen op reis, gewoon om boeken te kunnen lezen. (lacht) Ik kan soms maanden niets lezen, om er dan tijdens mijn vakantie op tien dagen drie à vier titels door te jagen.”

Ik ken Dalilla Hermans als een positief mens met zeer veel idealen. De inhoud van het boek lijkt me echter zo kritisch en hard, dat ik benieuwd ben hoe ze dat heeft doen rijmen. Ik verwacht heel veel kritische positiviteit.

Op de trein

“Sinds kort heb ik een plooifiets en neem ik steeds vaker de trein. Nu heb ik bijna altijd een boek mee in mijn tas voor op een sporadisch moment. Ik lees meestal non-fictie, dat is echt mijn genre. Fictie vind ik moeilijker. Ik laat me bij mijn keuze vaak leiden door reviews en de achterflap, maar ik ben zeker ook gevoelig voor trends.”

“Ik heb nog nooit in een leesclub gezeten, maar ik zou dat eigenlijk wel graag doen. Het zou alleen niet makkelijk zijn om op een vaste frequentie boeken te lezen.” (lacht)

“Ik verwacht heel veel van Brief aan Cooper en de wereld. Ik ken Dalilla Hermans als een positief mens met zeer veel idealen. De inhoud van het boek lijkt me echter zo kritisch en hard, dat ik benieuwd ben hoe ze dat heeft doen rijmen. Ik verwacht heel veel kritische positiviteit.”

Meer informatie over de Metro Leesclub vind je hier.

Lees méér van WPG