Liefde gaat door de maag. Sluit je Valentijn af met een sensueel dessert. Wij geven je met liefde het recept cadeau.

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 8 minuten

Voor 5 personen
100 g pure chocolade, in stukjes
90 g boter of plantaardige margarine (geschikt voor bakken)Chocolademoelleux
3 eieren
100 g suiker
45 g rijstemeel
8 g tapiocabloem

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de chocolade met de boter tot een dikvloeibare massa. Roer die goed door.
  2. Klop de eieren en suiker door elkaar en klop het mengsel dan stevig door het chocolade-botermengsel.
  3. Meng met het rijstemeel en de tapiocabloem en voeg ook dit mengsel toe aan het chocolademengsel.
  4. Verdeel het chocoladedeeg in vijf porties van 100 gram en maak van elke portie een rondje, of schep het in vijf ronde bakvormpjes van 8 cm doorsnee.
  5. Bak de moelleux 8 minuten in de voorverwarmde oven en serveer ze lauwwarm.
  6. Heerlijk met vers fruit of ijs.

 

Lees méér van WPG