Vandaag is het Internationale Dag van de Slaap. Die dag, ook wel World Sleep Day genoemd, is bedoeld als een viering van slaap en de focus op belangrijke zaken die met slaap te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid. Er wordt ook aandacht gevraagd voor de gevolgen van slechte nachtrust en de aandoeningen die slechte nachtrust kunnen veroorzaken.

Hoe waardevol slapen is, ontdekken jonge ouders al gauw. Meer wel dan niet worden hun nachten onderbroken, of krijgen ze hun kindjes moeilijk in slaap ’s avonds.

Op dat laatste hebben we alvast wat gevonden: laat je kind verbaal in slaap wiegen met Het olifantje dat in slaap wil vallen. Dit boek gaat over het olifantje Olivia, dat samen met jouw kind naar haar bed aan de andere kant van het toverbos loopt, waar ze de hele nacht heerlijk gaat slapen. Onderweg ontmoeten ze verschillende dieren en maken geruststellende dingen mee, die jouw kind helpen zich te ontspannen.

Het olifantje dat in slaap wil vallen is de langverwachte opvolger van Het konijn dat in slaap wil vallen, waarin eveneens gebruik wordt gemaakt van psychologische technieken om je kind in slaap te vallen. Ouders die het hebben getest, zijn er lovend over.

‘Je hoeft maar een paar bladzijden voor te lezen en je hebt een slapend kind!’
‘Een boek dat we thuis móeten hebben!’

Sluit je aan bij ouders over de hele wereld die een nieuw avondritueel hebben omarmd. Maak van het naar bed gaan een rustige, liefdevolle dagafsluiting! Het zal je gezondheid ten goede komen.

Lees méér van WPG