Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Verklein je ecologische voetafdruk en ontdek hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn. Om je te inspireren, doen we je elke donderdag van Dagen Zonder Vlees smakelijke recepten cadeau. Vandaag: tagliatelle met prei en saffraan.

Voor 4 personen

300 g tagliatelle (of glutenvrije lintpasta)
650 g prei
500 g champignonsTagliatelle met prei en saffraan
200 g zwarte ontpitte olijven
olie
2 porties saffraanpoeder
4 dl sojaroom
2 eetlepels Ricard of pastis (eventueel)
sap van 1/2 citroen
peper en zout

Bereiding

1 – Kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten kokend water.
2 – Maak de prei en de champignons schoon. Snijd de prei in ringen en de champignons in schijfjes.
3 – Verhit olie in een grote pan of wok en roerbak de champignons even.
4 – Voeg de prei en de olijven toe en kruid met saffraan, peper en zout. Wok de groenten 5 minuten.
5 – Giet de sojaroom en eventueel wat Ricard of pastis erbij en laat alles doorstoven tot de prei gaar is.
6 – Verdeel de tagliatelle en de preisaus over de borden en sprenkel er wat citroensap over.

De komende donderdagen zullen we hier telkens een vegetarisch recept posten. Mocht je nog meer inspiratie nodig hebben, dan hebben we hier alvast een stapeltje vegetarische kookboeken voor jou op een rijtje gezet.

Lees méér van WPG