Vanaf 8 november is Vele hemels boven de zevende te zien in de Belgische bioscoop, de verfilming van de gelijknamige succesroman van Griet Op de Beeck. De muziek voor de film komt van Spinvis.

In Vele hemels boven de zevende vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een verhaal over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.

Voor het boek ontving Griet Op de Beeck De Bronzen Uil Publieksprijs 2013 en werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2013. Vele hemels boven de zevende is intussen al toe aan de 53ste druk en samen met de film verschijnt er een speciale filmeditie.

Hoofdpersonage Eva wordt vertolkt door Brit Van Hoof, meteen haar eerste grote hoofdrol. Sara De Roo speelt Eva’s zus en Peter Seynaeve kruipt in de huid van haar schoonbroer. Haar ouders worden gespeeld door Viviane De Muynck en Herman Gilis. Daarnaast speelt de 12-jarige Nell Cattrysse, die voor haar rol in ‘The Broken Circle Breakdown’ bekroond werd, het nichtje Lou. Verder spelen Koen De Graeve en zijn partner Ariane van Vliet de rollen van Casper en Merel.

Caviar neemt de productie voor de film op zich, voor hen de derde boekverfilming op korte tijd, naast Black van Dirk Bracke en Sprakeloos van Tom Lanoye.

Lees méér van WPG