Elk jaar vindt in het derde weekend van januari in het Provençaalse Uzès het ‘Fête de la Truffe’ plaats. Dit jaar kan jij er bij zijn. Koen Strobbe leidt je bovendien rond, houdt je gezelschap en praat met jou over zijn boeken en schrijverschap.

Uzès is het mekka van de zwarte truffel. Elke derde zondag van januari bezoeken 10.000 bezoekers uit heel Europa het Franse middeleeuwse stadje voor een groots truffelfeest. Er valt naar aanleiding van dit evenement nog meer te beleven in en rond de place aux Herbes, waar overigens elke zaterdag een streekmarkt plaatsvindt en waar ook wijnen uit de streek worden aangeboden. Zo houden de truffelboeren er demonstraties met hun speurhonden.

wolf

Het hoogtepunt van het feest is de bereiding van de ‘brouillade’, een gigantische omelet voor 700 personen. De koks gebruiken er 3.000 eieren, 10 liter room en liefst 3 kg truffels voor. Een echte lekkernij die de bezoekers kunnen proeven.

Dit jaar kan jij er bij zijn!

Wat moet je doen?

Het boek De wolf van Colombes kopen én lezen. Want alleen dan ken je het antwoord op onze wedstrijdvragen!

Wat kan je winnen? 

TGV-tickets, verblijf en een gastronomische maaltijd voor twee personen. Vanzelfsprekend maakt Koen Strobbe tijd om het uitgebreid over De wolf van Colombes te hebben en over hoe dat meevalt: leven en schrijven in de Provence.

Ook de winters in de Provence zijn magisch! Wees er dus als de kippen bij om je exemplaar van De wolf van Colombes te bemachtigen en neem hier deel aan onze wedstrijd. Tot in januari?

Wil je steeds als eerste op de hoogte zijn van de laatste mysteries? Like de Facebook-pagina van Koen Strobbe en laat je verrassen.

Lees méér van WPG