Zomerse temperaturen vragen om heerlijk frisse gerechten. De komende weken stellen we je telkens een recept voor zodat je een zomers menu op tafel kan toveren. We vertoeven ons eventjes in Scandinavië met een recept uit Easy Nordic van de Ijslandse chef Dagny Rós Asmundsdottir.

Wat heb je nodig?

VOOR 8 PERSONEN

2 of 3 middelgrote zoete aardappelen
nordic12267011 of 2 eetlepels olijfolie
cajunkruiden of tacokruiden
chili-lime-kruiden (of lime-pepper, of…)
1 blik rode bonen van 400 g
1 bol mozzarella
1 of 2 handenvol geraspte kaas
1 kleine rode ui
1 of 2 lente-uitjes
2 handenvol kerstomaten
enkele opgelegde groene jalapeñopepers
enkele blaadjes koriander (eventueel)
sap van 1 limoen
peper en zout

VOOR DE DRESSING

4 tot 6 eetlepels zure room
1 of 2 eetlepels limoensap
cayennepeper
zwarte peper en zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtfunctie).
  • Meng de zure room met het limoensap en kruid met een snufje cayennepeper, peper en zout.
  • Was de aardappelen, maar schil ze niet, zo worden ze extra knapperig. Snijd ze met een mandoline in dunne plakken.
  • Sprenkel de olie over de aardappelen en strooi er een beetje cajunkruiden of tacokruiden en chili-lime-kruiden over. Meng goed met je handen.
  • Spreid de aardappelplakjes mooi uit over een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de aardappelplakjes 5 minuten in de oven, draai ze om en zet ze nog 5 minuten in de oven.
  • Giet de rode bonen af in een zeef, spoel ze goed en laat ze uitlekken.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  • Strooi de bonen, de mozzarella en de geraspte kaas over de aardappelplakjes. Kruid met peper en zout.
  • Zet de aardappelnacho’s nog 10 tot 15 minuten in de oven.
  • Pel de rode ui en snijd hem in fijne ringen. Snipper de lente-uitjes fijn. Snijd de kerstomaatjes in 2 of 3 stukjes.
  • Strooi de rode ui, de lente-uitjes, de kerstomaatjes en de koriander erover en besprenkel met het limoensap en de dressing.

Lees méér van WPG